Serija A
57

Džeko i Barella donijeli vrijednu pobjedu Interu, lider Milan sada bježi samo bod

D. P.
Džeko nakon postignutog gola (Foto: EPA-EFE)
Džeko nakon postignutog gola (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera upisali su vrlo vrijednu pobjedu nad Veronom rezultatom 2:0 i tako nastavili borbu za Scudetto, a u strijelce se ponovo upisao bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.
Inter je u prošlom kolu protiv Juventusa upisao velika tri boda i tako se vratio u borbu za titulu, a u današnjoj utakmici protiv neugodne Verone bilo je potrebno to "ovjeriti".

Inter je silovito krenuo od starta, a u 18. minuti golman Verone je fantastično odbranio udarac Ivana Perišića. No, ubrzo je stiglo vodstvo.

Igrao se 22. minut kada je Perišić centrirao s lijeve strane, a Nicolo Barella zakucava loptu u mrežu gostiju.

U 30. minuti u strijelce se upisuje Edin Džeko. Kapiten reprezentacije BiH pogađa nakon kornera iz peterca pošto mu je Perišić divno prebacio loptu glavom s prve stative. To je za Džeku bio 13. gol u Seriji A ove sezone.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0. U nastavku je Verona krenula nešto ofanzivnije i pokušala doći do gola kojim bi otvorila utakmicu.

Dobru šansu je imao Federico Ceccherini u 54. minuti, ali je šutirao silovito preko gola Intera.

Nerazzurri su mogli do trećeg gola u 73. minuti. Tačnije, čudno je kako nismo vidjeli gol pošto je iz zicer situacije Danilo D'Ambrosio pogodio stativu.

Do kraja utakmice Inter je mirno zaključio posao. Verona nije mogla ozbiljnije zaprijetiti tako da domaćin ostavlja sva tri boda na Meazzi.

Ovom pobjedom Inter je došao na drugo mjesto tabele i približio se lideru Milanu na samo jedan bod razlike.

Gol Džeke možete pogledati OVDJE!

Rezultat i strijelci:

Inter - Verona 2:0 (Barella 22', Džeko 30')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore