Fokusiran na meč protiv Grčke
129

Džeko: Hvala navijačima, nastavit ću raditi ono što najbolje znam

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Nakon utakmice protiv Sunderlanda, koju je odgledao sa klupe za rezervne igrače, Edin Džeko je stigao u Sarajevo na pripreme nogometne reprezentacije BiH za mečeve protiv Grčke i Litvanije.

Činjenica da je propustio posljednji meč nije mu pokvarila raspoloženje, s obzirom na to da je u susretu protiv Borussije Dortmund na terenu, nakon dužeg vremena, proveo svih 90 minuta. Ipak, ono što mu jeste pokvarilo raspoloženje je loša igra cijele ekipe u tom susretu, koji je, priznao je to i naš Dijamant, trebao možda pripasti Nijemcima.

Međutim, Edin je sada okrenut utakmici protiv Grčke, koju, kao i ostali reprezentativci, nestrpljivo iščekuje, objavljeno je na EdinDzeko.ba.

Uvjeren je da neće biti lako u Atini, s obzirom na to da su Grci itekako opasan i težak protivnik, što uostalom pokazuje i njihov plasman na FIFA-inoj rang-listi, gdje se nalaze među 10 najboljih selekcija svijeta.

Ipak, Ed, kako ga Englezi zovu, je kao i uvijek optimističan, a samopouzdanje je na visokom nivou, pogotovo nakon što je proglašen najboljim igračem mjeseca na Etihadu.

Džeko je, podsjetimo, osvojio 80 posto glasova navijača na Facebook stranici Manchester Citya, koji je jučerašnji dan nazvao i Danom Edina Džeke.

"Uvijek sam ponosan na nagrade koje dolaze od navijača. Takve nagrade su mi ujedno i najvažnije. Zaista sam sretan što sam izabran za najboljeg igrača i u narednim utakmicama ću se potruditi da radim ono što najbolje znam - dajem golove", poručio je Edin, koji se jučer upoznao i sa jednim od svojih najvećih fanova Edinom Gušićem.

Edinov imenjak, inače iz Zvornika, osnovao je Facebook fan page Edina Džeke, koju je naš reprezentativac proglasio svojom oficijelnom stranicom i koja trenutno ima više od 178.000 fanova.