Otišao i progovorio
59

Džeko gospodski odgovorio bivšem saigraču koji je kritikovao sve što se dešavalo u Romi

K. H.
Foto: Edin Džeko (Rick Karsdorp u krugu) (Foto: AFP)
Foto: Edin Džeko (Rick Karsdorp u krugu) (Foto: AFP)
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko kritikovao je izjavu sada već bivšeg saigrača Ricka Karsdorpa koji je nakon odlaska iz Rima iznio niz optužbi na račun načina funkcionisanja u ovom klubu, kao i atmosferi među igračima.

Karsdorp je 2017. godine kao veliko pojačanje iz Feyenoorda stigao u Romu, ali se na debiju u dresu Vučice povrijedio i nikada za dvije godine nije uspio ispuniti očekivanja koja su čelnici kluba, ali i navijači od njega imali.

Ovaj desni bek je prije dolaska u Italiju važio za najtalentovanijeg beka u čitavoj Holandiji s obzirom na to da je od 2011. godine igrao u svim odgovarajućim dresovima reprezentacije, a za dvije godine u Romi uspio je skupiti samo 12 nastupa prije nego što je ozvaničnio povratak u matični klub Feynoord.

"U Rominom trening centru često ostaneš sam. Ponekad se desi da pet minuta nakon početka treninga pojedini igrači šetaju na terenu, dok su neki dva sata ranije proveli u bazenu. Znalo se desiti i da čitav trening ne razgovaram sa saigračima, da niko ne govori u blizini mene i da svako gleda svoja posla. Kakva je to atmosfera, pitam vas? Bio sam šokiran, izgubio sam vjeru u sebe i kada sam otišao iz kluba pao mi je teret s leđa", kazao je Karsdorp.

Ubrzo nakon toga mediji u Italiji pitali su kapitena reprezentacije BiH i glavnog igrača Rome - Edina Džeku, šta misli o riječima sada već bivšeg saigrača, a Dijamant je rekao da nije lijepo govoriti takve stvari nakon odlaska iz kluba.

"Pročitao sam da neki bivši igrači Rome svašta govore o načinu treniranja i odnosu među igračima. Lično mislim da takve stvari treba reći tokom vremena koje provodiš u klubu, a ne kada odeš, jer tada je najlakše pričati", rekao je Džeko.

Karsdorp je rođen 1995. godine, a u dresu A reprezentacije Holandije debitovao je 2016. godine, u vrijeme kada je važio za jednog od najtalentovanijih bekova Evrope i kada je bio na radaru brojnih klubova.