Zajednički pokušaj
47

Džeko dio pakta najvećih konkurenata protiv Juventusa, sve ovisi o Icardiju

N. K.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Italijanska Seria A, za razliku od ostalih najjačih prvenstava, kreće tek za deset dana, kada će konkurencija pokušati preoteti titulu Juventusu nakon osam sušnih godina.

Posebno su frustrirani u Napoliju koji je godinama korak iza Stare dame, a sad je i za novog trenera ekipe iz Torina doveden rođeni Napolitanac Maurizio Sarri.

Carlo Ancelotti je već pojačao odbranu dolaskom Manolasa, ali pravo pojačanje bio bi dovođenje Maura Icardija iz Intera zbog čega su, kako pišu italijanski mediji, Nerazzurri, Roma i Napoli sklopili pakt protiv Juventusa.

[TWITTER]1162054533234737153[/TWITTER]

Naime, ukoliko Icardi odabere odlazak u Napoli, Roma će dobiti Arkadiusza Milika, dok će iz Rima pustiti kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku u Inter.

Čak i ako Icardi odabere Romu, Inter bi stavio klauzulu da ne može otići u Juventus nakon godine dana, dok je Džeko navodno već dogovorio lične uvjete s Interom, gdje ga Conte jako želi.

Ključ drži Icardi, sve ovisi samo o njemu, a do kraja prijelaznog roka, koji traje do 2. septembra, Argentinac može čak otići i u Staru damu.