Nogomet
4

Džeko asistent u pobjedi Rome u velikom derbiju protiv Intera

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Rome ostali su u utrci sa Juventusom za titulu savladavši u 26. kolu u velikom derbiju Inter rezultatom 3:1.

Roma je povela na gostovanju na "Giuseppe Meazzi" u 12. minuti kada je Džeko asistirao Radji Nainggolanu koji silovitim šutem matira Samira Handanovića.

Handanović je još jednom imao pune ruke posla u 36. minuti. Džeko je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, namjestio se i šutirao lijevom nogom po zemlji, no slovenski golman je uspješno intervenisao.

Na2:0 postvisio je Nainggolan u 56. minuti meča. Belgijanac je uzeo loptu na oko 40 metara od svog gola, igrači Intera su tražili prekršaj u duelu sa Robertom Gagliardinijem ali sudija Tagliavento je pustio da se igra nastavi. Niko nije napadao Nainggolana koji je sa ivice kaznenog prostora silovito šutirao i zakucao loptu pod prečku Handanovićevog gola.

Inter je nakon lijepe akcije smanjio na 2:1. Ivan Perišić je bio asistent, a Mauro Icardi realizator. do konačnih 3:1 Roma je došla u 85. minuti. Džeku je u kaznenom prostoru srušio Gary Medel, a siguran realizator sa bijele tačke je bio Diego Perotti.

Džeko je sa 19 pogodaka i dalje na diobi prvog mjesta na listi strijelaca Serie A sa Gonzalom Higuainom, a prekinuo je niz od osam uzastopnih mečeva na kojim je barem jednom tresao mreže protivničkih golmana.