Nogomet
20

Džekino skidanje šorca prenijeli ugledni svjetski mediji

Klix.ba
Foto: Screenshot Sky Sports
Foto: Screenshot Sky Sports
Incident u kojem je Edin Džeko skinuo šorc Sokratisu Papastathopoulosu na utakmici između Bosne i Hercegovine i Grčke detalj je koji je privukao veliku pažnju na društvenim mrežama, a vijest o tome prenosili su ugledni svjetski mediji poput Sky Sportsa, ESPN-a, Guardiana...

Naime, u 76. minuti Papastathopoulos i Džeko su se borili za loptu, nakon čega je naš reprezentativac završio na tlu, a Grk mu nije dao da ustane. Džeko ga je potom povukao za šorc i skinuo mu ga, nakon čega je nastala opća gužva. Sve je rezultiralo javnim opomenama. Džeko je zaradio drugi žuti karton i isključenje, a "pocrvenio" je i drugi štoper Grčke Papadopoulos. Žute kartone dobili su Papastathopoulos i Lulić.

Vijest o momentu kada Džeko štoperu Grčke skida šorc prenosili su Sky Sports, Independent, Telegraph, Eurosport, Guardioan, ESPN, a brojni Twitter profili šaljivog karaktera objavljivali su fotografiju i video incidenta.

Foto: Screenshot ESPN
Foto: Screenshot ESPN

Nažalost, mi ćemo meč pamtiti i po golu Grčke u 95. minuti kada je Tzavellas izjednačio na konačnih 1:1 u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Foto: Screenshot Guardian
Foto: Screenshot Guardian

Džeko, izrevoltiran ponašanjem grčkih igrača i navijača, nakon utakmice je izjavio da "jedva čeka dolazak Grka u Zenicu", a to će se desiti 9. juna naredne godine u 6. kolu kvalifikacija. Prethodno ćemo 25. marta dočekati Gibraltar.