Održan žrijeb
40

Džekina Roma i Višćin Bašakšehir saznali protivnike u osmini finala Evropske lige

F. Z.
Održan žrijeb parova osmine finala EL (Foto: EPA-EFE)
Održan žrijeb parova osmine finala EL (Foto: EPA-EFE)
Žrijeb parova osmine finala UEFA-ine Evropske lige održan je danas u švicarskom Nyonu, a svoje protivnike saznali su Istanbul Bašakšehir našeg Edina Višće i Roma Edina Džeke.

Parovi osmine finala Evropske lige:

Bašakšehir - Kopenhagen Olympiakos - Wolverhapmpton Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen Wolfsburg - Šahtar Donjeck Inter - Getafe Sevilla - AS Roma Eintracht Frankfurt/Salzburg - Basel LASK - Manchester United

Upravo je Višća najzaslužniji što je njegova ekipa izborila mjesto među 16 najboljih klubova Evropske lige. Bašakšehir je slavio protiv lisabonskog Sportinga ukupnim rezultatom 5:4. Nakon 180 minuta igre bilo je 4:4.

Prvi duel u Lisabonu završen je pobjedom Sportinga rezultatom 3:1, a u revanšu je upravo Višća postigao pogodak u 92. minuti i donio svojoj ekipi produžetak. U dodatnih 30 minuta postigao je pogodak s bijele tačke u 119. minuti i odveo svoju ekipu u osminu finala. Višća je bio strijelac jedinog pogotka i u Lisabonu prije osam dana.

Roma našeg Edina Džeke bila je bolja od Genta ukupnim rezultatom 2:1. Posljednjeg učesnika osmine finala saznat ćemo danas nakon što svoj duel odigraju Salzburg i Eintracht Frankfurt (18:00 sati). Utakmica je jučer odgođena zbog nevremena u Austriji. Prvi duel u svoju korist riješili su Nijemci rezultatom 4:1.

Prve utakmice osmine finala Evropske lige igraju se 12. marta, dok su revanš susreti na rasporedu sedam dana kasnije. Žrijeb parova četvrtfinala bit će održan 20. marta.