Ostaje i bez FIFA značke
36

Džekin vapaj urodio plodom: Sudija koji ga je iznervirao dobio žestoku kaznu

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Edin Džeko se nakon jučerašnjeg trijumfa Fenerbahčea nad Pendiksporom rezultatom 4:1 požalio na sudiju Kadira Saglama i poručio kako je on sramotno sudio. Džekin vapaj je urodio plodom i sudija iz Ankare je dobio žestoku kaznu.
Džeko je poručio kako je sramota što je sudija Saglam "sjeckao" igru, te je poručio kako se tome mora stati u kraj.

"Imate li pojma koliko je dugo lopta bila u igri? Stvarno je sramota. Kunem se da nije prvi put da se ovo događa i to nas čini nervoznim. Utakmica se igra dvije minute pa onda ide pauza pet minuta. U takvim slučajevima dobijamo žute kartone. U svakoj utakmici vidimo dva, tri žuta kartona u prvih 15 minuta. Ova situacija ne daje dobru sliku o turskom nogometu ljudima koji gledaju izvana. Šteta je što se prvo poluvrijeme igralo samo 23 minute. Sudije moraju postupati pošteno", poručio je, između ostalog, Džeko.

Danas su čelnici turskog saveza odlučili reagovati na Džekine riječi i žestoko kazniti Saglama, javljaju turski mediji.

Naime, Saglam neće suditi više nijedan meč Super lige Turske ove sezone jer, kako se navodi u objašnjenju, "nije nametnuo autoritet", ali to mu neće biti jedina kazna.

Saglam će, po svemu sudeći, ostati i bez FIFA značke, te neće moći od iduće sezone suditi internacionalne susrete. Posljednji međunarodni duel koji je sudio je bila prijateljska utakmica između Indonezije i Libije 5. januara ove godine.