U životnoj formi
275

Džanan Musa postigao sjajnu "trojku" s deset metara, Edin Avdić u svom stilu: Iz svlačionice!

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Bh. košarkaš Džanan Musa u meču svog Real Madrida protiv Valencije postigao je sjajnu trojku s desetak metara udaljenosti, što je poznati bh. komentator Edin Avdić u svom stilu prokomentarisao riječima "iz svlačionice".

Real danas igra meč 10. kola španske ACB lige, a Musa je odigrao fenomenalnu prvu četvrtinu u kojoj je postigao čak tri trojke iz isto toliko pokušaja.

Nakon što je pogodio dvije, impresivna je bila njegova treća trojka s nekih 10-ak metara udaljenosti, a komentator utakmice Edin Avdić s oduševljenjem je prokomentarisao tu situaciju i svojom poznatom izrekom "iz svlačionice" najbolje opisao ono što se desilo na terenu.

Od dolaska u Real, Musa igra u životnoj formi, a nedavno je vodio svoj tim do gostujuće pobjede protiv Fenerbahčea u Euroligi rezultatom 85:71.

Musa je u tom meču postigao 18 poena i bio je najefiksniji u redovima španskog kluba, donijevši svom timu Real Madrid osmu pobjedu u Euroligi, a uz to imaju i tri poraza.

Naš košarkaš je protiv Valencije u Euroligi nedavno odigrao još jedan fantastičan meč u kojem je postigao 28 poena, a zbog te partije dobio je priznanje najboljeg igrača (MVP) devetog kola Eurolige.