Fudbalska legenda posjetila BiH
0

Džajić se družio sa ljubiteljima fudbala u Bosanskoj Gradišci

Piše: D. T.
Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com
Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com
Legenda fudbala bivše Jugoslavije i jedan od najvećih igrača u historiji beogradske Crvene Zvezde Dragan Džajić u utorak je boravio u Bosanskoj Gradišci, gdje se sastao sa brojnim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Mala sala Kulturnog centra u Bosanskoj Gradišci bila je premalena da primi sve one koji su željeli da čuju ili postave pitanje čovjeku koji je obilježio fudbal na ovim prostorima.

Džajić je, u društvu domaćina među kojima su bili načelnik Opštine Bosanska Gradiška Nikola Kragulj, predsjednik FSRS Mile Kovačević, te istaknuti fudbalski radnici Velimir Sombolac i Vinko Marinović odgovarao na pitanja građana, koji su se interesovali za njegov angažman u fudbalu.

Legenda beogradskog kluba je danas naglasio da je nerealno pričati o njegovom povratku na neku od funkcija Crvene Zvezde, na čijem čelu je bio kada je beogradski klub harao Evropom i dostigao najsvjetlije trenutke svoje historije.

Građani, koji su danas bili u Kulturnom centru u Bosanskoj Gradiški na druženju sa Džajićem, u nekoliko navrata su gromoglasnim aplauzom pozdravljali ovog fudbalskog velikana.

U svojoj fudbalskoj karijeri Džajić je, pored Crvene Zvezde, nastupao i za francusku Bastiju, a prilikom današnjeg boravka u BiH naglasio je kako je oduševljen prijemom u Bosanskoj Gradišci i da će iskoristiti svaku novu priliku da posjeti grad na Savi.