Nogomet
2

Džagoev i Aršavin: Nije sve išlo po planu

Totalsport
Dzagoev i Arshavin (Foto: AFP)
Dzagoev i Arshavin (Foto: AFP)
Strijelac i asistent ruske ekipe u remiju s Poljskom 1-1, Alan Džagoev i Andrej Aršavin, složili su se nakon susreta da u Varšavi nije sve išlo prema zamislima ruskih nogometaša.

Trenutno najbolji strijelac Eura Alan Džagoev očekivao je da će Rusija protiv Poljske pobjedom osigurati plasman u četvrtfinale.

"Trebali smo dobiti tu utakmicu. Naš je naum bio izboriti drugi krug prije zadnjeg kola u grupi, ali stvari se nisu razvijale kako smo zamislili. Sada se moramo pripremiti za Grčku i ostvariti plan do kraja", izjavio je 21-godišnji ofenzivac moskovskog CSKA-a koji je otkrio da kod pogotka Poljacima uopće nije trebao biti na mjestu s kojeg je poentirao.

"Ništa posebno nismo odigrali u prvom poluvremenu osim tog pogotka. U principu nisam niti trebao biti u tom dijelu kaznenog prostora, ali sam naučio da Andrej često kod prekida ubacuje loptu upravo na to mjesto", rekao je Džagoev.

S reprezentativnim kolegom složio se i dodavač kod gola za vodstvo Rusa, Andrej Aršavin.

"Igrali smo dosta otvoreno u drugom poluvremenu što je ostavljalo prostora Poljacima da krenu u kontranapade. U nastavku nismo bili pravi. Osjetili smo i umor pa nismo mogli na pravi način odgovoriti na pritisak Poljaka", izjavio je Aršavin.

U zadnjem kolu grupe C Rusima je za osiguravanje četvrtfinala dostatan i bod protiv Grčke.