Ima ugovor do 2022.
30

Dybala poručio rođenom bratu: Pričaj u svoje ime, želim ostati u Juventusu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski nogometaš Paolo Dybala javno je kritikovao rođenog brata koji je nedavno rekao da ovaj ofanzivac želi napustiti Juventus jer se u klubu osjeća nesretno.
Dybala se posljednjih mjeseci sve više dovodi u vezu s odlaskom iz Torina, prije svega zbog lošeg odnosa s trenerom Massimilianom Allegrijem, no ovaj stručnjak napustio je Staru damu i prvak Italije će od sljedeće godine imati novog šefa stručnog štaba.

U izjavi za medije, Dybala je rekao da s ponosom nosi dres Juventusa te da i naredne godine želi ostati u Torinu, a svom bratu poručio je da u budućnosti priča u svoje ime.

"Moj brat bi trebao pričati u svoje ime, ne u moje. Već sam pričao s klubom i oni znaju šta osjećam i želim, a to je ostanak u Juventusu i naredne godine. S velikim ponosom novi dres Juventusa, a jasno mi je da je klub taj koji na kraju donosi konačnu odluku. Tim će u svakom slučaju biti baziran na treneru koji dolazi, ali moja želja je da ostanem u Torinu", rekao je Dybala.

Dybala ima važeći ugovor s Juventusom do 2022. godine, a posljednjih mjeseci najviše se dovodi u vezu s prelaskom u Manchester United i Inter.