Potrebna promjena
4

Dybalin brat najavio njegov odlazak: Nesretan je u Juventusu i nije jedini

Klix.ba
Paulo Dybala (Foto: EPA-EFE)
Paulo Dybala (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Paulo Dybala vrlo vjerovatno će napustiti redove Juventusa i od naredne sezone igrat će u novom klubu, potvrdio je njegov brat Gustavo.

U Juventusu se već sada spremaju na odlazak nekih ključnih igrača iz prethodnih sezona, a jedan od onih koji će gotovo sigurno napustiti klub je i jedan od najboljih igrača - Paulo Dybala koji je u Juventus stigao 2015. godine iz Palerma.

Juventus je Dybalu platio 32 miliona eura, plus osam miliona koje su isplatili kroz bonuse, a prema prvim informacijama Juventus bi prihvatio ponudu od 80 miliona eura, za koliko su spremni pustiti Argentinca.

Tu informaciju potvrdio je i njegov brat Gustavo koji je rekao da je stiglo vrijeme za promjenu sredine.

"Da, postoji dobra šansa da napusti Juventus. Apsolutno. Potrebna mu je promjena. Ne mogu reći gdje će otići, ali velike su šanse da Paulo odlazi. Naravno da nije sretan ovdje i nije jedini. Puno je igrača nesretno u Juventusu i on neće biti jedini koji će napustiti klub ove sezone", rekao je njegov brat.

Pored Dybale očekuje se odlazak Joaa Cancela i Marija Mandžukića, a klub bi se mogao riješiti i usluga Douglasa Coste i Miralema Pjanića.