Nogomet
12

Dvoboj starih rivala u Vrapčićima, Olimpic dočekuje neugodni Čelik

Piše: Edin Isanović
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pet utakmica 2. kola BHT Premijer lige igra se danas, dok su tri okršaja na programu u nedjelju. Veležu na megdan stiže Borac. Bit će to okršaj starih rivala. Rođeni su u prvom kolu osvojili bod u Istočnom Sarajevu, dok je mladi tim Borca pobijedio favorizovani Željezničar.

U oba tabora najavljuju otvoren meč. Ipak, domaći su favoriti u ovom dvoboju. Olimpicu na megdan stiže neugodni Čelik. Tim sa Otoke će u ovoj sezoni domaće utakmice igrati na Koševu. Ipak, sa Zeničanima će snage odmjeriti na stadionu Slavije jer se teren na najvećem bh. stadionu još uvijek nije oporavio nakon koncerta Dine Merlina.

Vukovi će težiti da osvoje kompletan plijen. No, igrat će protiv ekipe koja posljednjih mjeseci ne zna za poraz. Sve sugerira da će biti izuzetno zanimljiva utakmica.

Za novog premijerligaša Mladost Doboj Kakanj nema puno filozofije u sudaru sa Slavijom. Trijumf se nameće kao imperativ. S obzirom da ove sezone ispada šest klubova bitka za opstanak bit će neizvjesna. Važan je svaki gol i svaki bod. Stoga su okršaji sa direktnim rivalima izuzetno važni. I u taboru gostiju sa dosta optimizma očekuju ovaj okršaj.

Sloboda će loš dojam iz prvog meča kada su poraženi od Čelika, pokušati popraviti u duelu sa Rudarom. Za očekivati je da će izabranici Husrefa Musemića od prve minute jurišati ka golu gostiju. Međutim, tim iz Prijedora ne dolazi u Tuzlu sa bijelom zastavom.

Drini na noge stiže Zrinjski. Zvorničani su u prvom kolu deklasirani od Sarajeva (izgubili 6:1). Naglašavaju kako, i pored velikog respekta prema Mostarcima, žele ostvariti povoljan rezultat. Bit će im teško jer Plemići imaju kvalitetan tim.

Parovi i satnica:

Subota Velež -Borac 17:00 sati (prijenos na BHT1) Olimpic – Čelik 17:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Mladost – Slavija 17:30 sati Sloboda – Rudar 17:30 sati Drina – Zrinjski 17:30 sati

Nedjelja Travnik – Sarajevo 17:00 sati Željezničar – Radnik 17:30 sati Široki Brijeg – Vitez 20:30 sati