Nastavak sapunice
162

Dvije žene između Džeke i Chelseaja, Roma dobila ultimatum

Klix.ba
Foto: Corrieredellosport.it
Foto: Corrieredellosport.it
Transfer saga oko prelaska kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke iz Rome u Chelsea nastavlja se i danas, a rimski list Corriere dello Sport piše kako su pregovori između dva kluba u završnoj fazi.

Međutim, Corriere dello Sport navodi da transfer opstruiraju dvije žene - Edinova supruga Amra Silajdžić Džeko s jedne te s druge strane desna ruka vlasnika londonskog kluba Romana Abramovicha, Marina Granovskaia.

Amra je u potpunosti prihvatila život u Rimu gdje je zajedno sa bh. kapitenom započela porodični život i uopšte nije, kako pišu, zainteresovana kada je u pitanju odlazak u London.

Potvrdila je to i jučerašnjom objavom na Instagramu iskazavši emocije prema italijanskoj prijestolnici, dok s druge strane Granovskaia ne želi udovoljiti Džekinim finansijskim zahtjevima.

Chelseajev menadžer Antonio Conte javno poručuje kako ne može spavati noću jer nema pojačanja, a Granovskaia podvlači da ne želi potpisati ugovor do 2021. godine sa igračem koji uskoro puni 32 godine.

U međuvremenu, engleski mediji javljaju kako je Chelsea dao ultimatum Romi da se transfer realizuju tokom vikenda ili će se londonski klub okrenuti drugim rješenjima.