Anketa
1

Dvije trećine članova Reala misli da Mourinho šteti klubu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Gotovo dvije trećine registrovanih članova Real Madrida smatra da trener Jose Mourinho svojim ponašanjem ruši ugled kluba, pokazala je anketa koju je za Marcu provela agencija Sigma Dos.

Anketa je provedena među 704 člana kluba na nedavnoj utakmici protiv Real Sociedada kao i telefonskim putem, a na pitanje jesu li potezi i izjave portugalskog stručnjaka štetni za klub, čak 61,6 posto ispitanika je odgovorilo potvrdno. Njih 33,1 posto je odgovorilo da Mourinho nije nanio štetu Realu.

Članovi kluba su rad portugalskog trenera ocijenili prosječnom ocjenom 6,68 (najviša ocjena 10), što je značajan pad u odnosu na ocjenu 8,82 koju je dobio u sličnoj anketi u martu 2011. godine. Uprkos tome, 54,4 posto anketiranih smatra da bi Mourinho i nakon završetka sezone trebao ostati na Santiago Bernabeuu, dok ih 41,8 posto misli da mora otići.

Anketa je još jednom potvrdila da je značajan broj navijača "kraljevskog kluba" okrenuo leđa Portugalcu, kako zbog toga što Realovi nogometaši zaostaju za Barcelonom ogromnih 16 bodova, tako i zbog Mourinhovih stalnih ispada i seljenja klupske ikone Ikera Casillasa na klupu.