Anketa Marce pokazala
0

Benitez blagi favorit navijača za Mourinhovog nasljednika

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Prema anketi koju je za španski dnevnik Marcu provela agencija Sigma Dos, članovi Real Madrida nemaju čvrstog favorita za nasljednika Josea Mourinha ako portugalski stručnjak na kraju sezone napusti Santiago Bernabeu.

Anketa je provedena među 704 člana kluba na nedavnoj utakmici protiv Real Sociedada kao i telefonskim putem, a najviše je ispitanika svoj glas dalo aktuelnom menadžeru Chelseaja Rafaelu Benitezu. No, španski trener je dobio samo 21,4 posto glasova, pa se i ne može govoriti o velikoj podršci navijača Reala. Rođeni Madriđanin je, inače, najveći broj glasova dobio od navijača starijih od 65 godina.

Na drugom je mjestu među poželjnim trenerima aktuelni selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw s 19,5 posto glasova, dok je treće mjesto u anketi osvojio danski stručnjak i bivši igrač Reala Michael Laudrup. Trenutni trener Swanseaja je dobio 15,6 posto glasova.

Podsjetimo, ranije objavljeni rezultati ispitivanja su pokazali da 61,6 posto članova Reala smatra da Mourinho svojim ponašanjem i potezima šteti ugledu kluba. No, uprkos tome, 54,4 posto anketiranih smatra da bi Portugalac i nakon završetka sezone trebao ostati na klupi "kraljevskog kluba".