{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva Bosanca u selekciji Švedske sastavljenoj od igrača 11 nacionalnosti

4.11.2013. u 20:28
87
35
Dva Bosanca u selekciji Švedske sastavljenoj od igrača 11 nacionalnosti
87
Dva Bosanca u selekciji Švedske sastavljenoj od igrača 11 nacionalnosti
Mladi reprezentativci Švedske slave gol (Foto: AFP)
Nogometna reprezentacija Švedske do 17 godina sastavljena je od igrača 11 različitih nacionalnosti, među njima su i dvojica koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine.
Ova nevjerovatna priča koju je obavila FIFA na svojoj službenoj stranici počinje sa Albancem Valmirom Berishom, koji je u Švedsku došao sa roditeljima kad je imao dvije godine.

"Za nas kao tim važno je imati više različitih igrača. Švedski igrači su poznati po snazi i brzini, ali ako govorimo o tehnici, tu smo mi sa Balkana i igrači iz afričkih zemalja", kaže Berisha.

U timu je još jedan Albanac, Gentrit Citaku, Turčin Erdal Rakip, kao i Carlos Strandberg.

"Moja majka je iz Portugala, a njeni korijeni su iz Mozambika, dok je moj otac Šveđanin. Momci dolaze iz svih dijelova svijeta i to je dobro za nas”, kazao je Strandberg za FIFA.com. Njegov saigrač je Anton Saletros, sin mađarskog imigranta. U timu je i veznjak Isak Ssewankambo koji je porijeklom iz Ugande.

"Ova ekipa ima nevjerovatan potencijal i to je jedinstven osjećaj", kaže trener Larsson. U odbrani Švedske igra Noah Sonko, porijeklom iz Gambije. U odbrani su još i blizanci Sebastian i Johan Ramhorn, čija je majka iz Koreje.

Tu si i dva Bosanca, Ali Suljić i brzi krilni igrač Mirza Halvadžić, potom Christer Lipovac porijeklom iz Hrvatske i Sixten Mohlin porijeklom iz Holandije. Medicinsko osoblje je porijeklom iz Italije.

Definitivno jedna velika porodica iz različitih dijelova svijeta, piše FIFA.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: