Nogomet
46

Durak nakon poraza od Širokog: Utakmica na Pecari je tek prvo poluvrijeme

Piše: D. B.
Dženan Durak
Dženan Durak
Olimpic je u prvoj utakmici čevrtine finala Kupa BiH poražen na Pecari kod Širokog Brijega, a domaći su slavili rezultatom 2:0. Uprkos značajnoj prednosti Širokobriježana pred revanš na Otoci, ofanzivni vezni nogometaš Vukova Dženan Durak tvrdi da još ništa nije gotovo.

Durak se osvrnuo na jučerašnji meč i otkrio razloge poraza njegove ekipe.

"Falilo nam je više volje, želje i htijenja na Pecari. Nismo bili na onom nivou na kojem možemo biti. Široki je bio bolji protivnik i ostvario ej zasluženu pobjedu. Imali smo nekoliko šansi, međutim, nedostajalo je i malo sreće", izjavio je Durak za portal Klix.ba.

Svjestan je da će Vukovi teško nadoknaditi zaostatak na Otoci u revanšu.

"Rezultat je nepovoljan, posebno zbog činjenice da igramo protiv Širokog Brijega. Situaciju otežava i činjenica da na Otoci teško ostvarujemo dobre rezultate", kazao je Durak.

Međutim, uprkos nedaćama, Vukovi se neće predati do zadnjeg sudijskog zvižduka.

"Dat ćemo sve od sebe i pokušati napraviti iznenađenje na Otoci. To će biti veoma teško, ali nije nemoguće, Utakmica na Pecari je bila tek prvo poluvrijeme", rekao je nogometaš Olimpica.

Eventualna eliminacija iz Kupa BiH bi se smatrala neuspjehom.

"Olimpic igra važnu ulogu u bh. nogometu u posljednjih nekoliko godina, tako da bi ispadanje iz Kupa BiH bio neuspjeh za nas", završio je Durak.

Utakmica između Olimpica i Širokog Brijega se igra 26. marta na Otoci.