Nogomet
11

Duljević: Protiv Radnika će nam nedostajati Smajić, ali moramo pobijediti

Piše: D. B.
Haris Duljević u dresu Olimpica
Haris Duljević u dresu Olimpica
Olimpic će danas u okviru 12. kola BHT Premijer lige ugostiti Radnik iz Bijeljine, a Vukovi se nadaju pobjedi na svom terenu.

Radnik i Olimpic su izjednačeni na tabeli sa osvojenih 17 bodova, s tim da su Vukovi 4. a njihovi gosti 5. zbog gol razlike. Napadač Olimpica i mladi reprezentativac BiH, Haris Duljević, vjeruje u pobjedu svog kluba.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Radnik nije slučajno u samom vrhu, ali mi svaku utakmicu želimo pobijediti i tako i igramo. Vjerujem da ćemo upisati sva tri boda", izjavio je Duljević za portal Klix. ba

U ekipi Olimpica neće biti ponajboljeg igrača, a to je Sulejman Smajić.

"Neću moći zaigrati protiv Rudara. Noga me još uvijek boli", kazao je Smajić, čije odsustvo Duljević smatra hendikepom za svoj tim.

"On je jedan od naših najboljih igrača. Njegova je povreda veliki hendikep za nas, ali moramo pobijediti. Nadam se da će se brzo oporaviti", kazao je Duljević i dodao da je zadovoljan pozicijom na tebeli koju trenutno drži njegov klub.

"Zadovoljan sam trenutnim 4. mjestom, a cilj je da u nastavku prvenstva osiguramo i bolju poziciju. Također, znam da i ja mogu odigrati bolje", kazao je Duljević.

S obzirom da se radi o izuzetno kvalitetnom i talentovanom nogometašu, mnogi smatraju da će uskoro zaigrati u nekoj od jačih liga.

"Zasad nema konkretnih ponuda, ali se nadam da će ih biti uskoro", iskren je bio Duljević

Olimpic i Radnik svoju utakmicu igraju od 15. sati.