Nogomet
1

Duljević: Možemo do dobrog rezultata na teškom gostovanju u Banjoj Luci

Piše: D. B.
Haris Duljević između igrača Borca
Haris Duljević između igrača Borca
Olimpic je u 17. kolu BHT Premijer lige BiH na Otoci odigrao bez golova s Čelikom i tako ispustio dva važna boda, posebno zbog toga što u 18. kolu danas gostuje Borcu. Ipak, napadač Vukova Haris Duljević vjeruje da njegov tim može napraviti dobar rezultat.

"Čelik nam je uvijek neugodan protivnik, a to se pokazalo i u prošlom kolu na Otoci. Malo sreće nam je falilo u završnici, bili smo dominantniji tokom utakmice, ali lopta nije htjela u gol", prisjetio se Duljević remija sa Zeničanima, koji je značio i pad na tabeli.

"Sigurno da smo nezadovoljni što smo pali na šesto mjesto, ali srećom, bodovna razlika je mala, tako da ćemo dati sve od sebe da u posljednje dvije utakmice u ovoj polusezoni napravimo dobre rezultate i ponovo krenemo ka vrhu", kazao je napadač Olimpica.

Na gostovanju u Banjoj Luci kod Borca ekipi sa Otoke neće biti nimalo lako.

"U Banjoj Luci prije svega očekujem kvalitetnu utakmicu. Osim toga, smatram da imamo snage da napravimo dobar rezultat. Posebno se moramo čuvati Stokića, koji je najopasniji igrač u ekipi Borca", smatra Duljević.

Cilj Olimpica u ovoj sezoni je biti među četiri ekipe u vrhu tabele.

"Imamo dobar tim i nadam se da ćemo završiti među četiri najbolje ekipe. To nam je zadatak za ovu sezonu", jasan je bio Duljević.

Utakmica Borac - Olimpic se igra danas od 16 sati.