Nije slavio titulu
26

Dugarry žestoko kritikovao Neymara: Pljunuo je na PSG, kako može saigrače pogledati u oči

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Bivši reprezentativac Francuske Christophe Dugarry kritikovao je Brazilca Neymara koji se nije pojavio na meču između PSG-a i Monaca u kojem su Parižani proslavili titulu prvaka.

On je rekao da je PSG dao ulogu lidera bivšem igraču Barcelone, a on se i pored toga nije pojavio na proslavi titule prvaka. Također, rekao je da u klubu ne smiju tako lako prihvatati Neymarovo ponašanje te da je ovim potezom pljunuo na klub i saigrače, posebno zbog činjenice da je u trenutku kada su njegovi igrači razbijali prošlogodišnjeg prvaka on igrao poker s prijateljima.

"Kako je moguće da se Neymar nije pojavio na utakmici u kojoj su osvojili titulu prvaka. PSG mu je dao ulogu lidera, a on se na proslavi titule uopće ne pojavi. Kako je moguće da u klubu tako lako prihvataju te stvari i kako on može pogledati saigračima u oči", zapitao se Dugarry pa nastavio:

"Pljunuo je na klub, ovo je nečuveno. Da je igrač Barcelone vratio bi se bez problema, a da sam ja u PSG-u bio bih izuzetno ljut na njega zbog ovog postupka. Ne podnosim nogometaše koji brinu samo za sebe, kolektiv je najvažniji. Ne znam kako ljudi mogu vjerovati da uz ovakav stav PSG može osvojiti Ligu prvaka", završio je nekadašnji reprezentativac Francuske.

Dugarry je dres reprezentacije Francuske nosio u 55 utakmica, a postigao je osam pogodaka. U bogatoj karijeri igrao je za Bordeaux, Milan, Barcelonu, Marseille, Birmingham i Qatar SC.

Podsjećamo, Neymar je trenutno van terena zbog teške povrede stopala koju je doživio pred uzvratni meč osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, a prema dosadašnjim saznanjima, njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nije pod znakom pitanja. U ovoj sezoni Neymar je odigrao ukupno 30 utakmica za PSG, a postigao je 30 pogodaka te zabilježio 19 asistencija.