Prvi put u historiji
29

Dudićeve prozivke se isplatile: Radnički pred punim stadionom izborio polufinale Kupa Srbije

H. H.
Dudićev Radnički je apsolutni hit u Srbiji (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Dudićev Radnički je apsolutni hit u Srbiji (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Nogometaši Radničkog iz Kragujevca prvi put u historiji plasirali su se u polufinale Kupa Srbije nakon što su na svom terenu savladali Novi Pazar rezultatom 3:1.
Osim velikog uspjeha i prolaza dalje, utakmicu je obilježila i sjajna posjeta (više od 7.000 gledalaca) na stadionu "Čika Dača" kakva se ne pamti dugo godina, a sve nakon što je razočarani Feđa Dudić pričao o slaboj posjeti uprkos izvanrednim rezultatima Radničkog ove sezone.

Radnički je bio mnogo bolji rival, ali je zbog propuštenih šansi strepio do samog kraja. Poveli su u 31. minuti golom Bevisa, a samo četiri minte kasnije Vidosavljević je iz penala udvostručio prednost.

Nakon niza propuštenih šansi da riješe pitanje pobjednika uslijedila je kazna i Srećković je u 73. minuti smanjio na 2:1. Ipak, do kraja susreta Ortiz je u sudijskoj nadoknadi postigao treći gol za 3:1 i Feđa Dudić je sa svojom ekipom napravio još jedan veliki podvig.

Dudićevi izabranici igraju sjajno od početka drugog dijela prvenstva, na posljednjih deset utakmica upisali su čak osam pobjeda, osigurali su učešće u play-offu tri kola prije kraja regularnog dijela prvenstva i u borbi su za Evropu.

U polufinale Kupa Srbije ranije su se plasirali Crvena zvezda, Vojvodina i Partizan. Žrijeb je na programu u utorak u 12.

Polufinalni mečevi su na programu 24. aprila, dok je finale 25. maja. Za sada Loznica figurira kao domaćin, ali veliko je pitanje da li će tako biti u slučaju da se sastanu Zvezda i Partizan.