Apel Kragujevčanima
85

Dudić uprkos pobjedi priznao da je očajan: Ne znam kome treba ovaj klub i za šta se borimo

N. M.
Dudić na utakmici protiv Spartaka (Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac)
Dudić na utakmici protiv Spartaka (Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac)
Nogometaši Radničkog 1923 iz Kragujevca jučer su ostvarili novi trijumf u srbijanskoj Superligi, pošto su sa 3:1 savladali Spartak iz Subotice, a upečatljiv nastup je nakon meča imao Feđa Dudić.

Bosanskohercegovački trener na klupi Radničkog priznao je da je očajan zbog navijača u Kragujevcu, koji ne dolaze na stadion uprkos fantastičnim rezultatima koje njegov tim pravi.

Jučer je na stadionu Čika Dača bilo prisutno manje od 2.000 ljubitelja nogometa, a Dudić je poslije utakmice očitao lekciju Kragujevčanima.

"Ako u četvrtak ne bude više od pola stadiona puno, onda ne znam kome treba ovaj Radnički. Mi se borimo ovdje, tu je 170.000 stanovnika, s okolinom grada je to više od 300.000, a dođe 2.000 ljudi na stadion dok smo mi 4. na tabeli i igramo četvrtfinale Kupa. Pa ja ne znam kome treba ovo sve? Za šta se borimo i kako da nekoga privučemo na stadion. Kad sam došao rekli su mi da ćemo vidjeti kada budemo imali rezultat kako to dolazi. Evo, imamo osam pobjeda na deset utakmica, a ne možeš skupiti 2.000 na stadionu. Zaista sam očajan po tom pitanju. Mi dajemo sve od sebe, a evo ljudima prilika da u četvrtak napune stadion", rekao je u emotivnom izlaganju Dudić.

Inače, u četvrtak Radnički igra utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije protiv Novog Pazara, a tako je Dudić "izazvao" navijače da u što većem broju dođu na ovu utakmicu.

Dudić je na klupi srbijanskog kluba od septembra 2023. godine, a od tada je upisao 14 pobjeda na 22 utakmice, doveo je tim iz zone ispadanja na četvrto mjesto Superlige i u četvrtfinale Kupa Srbije.