Velež slavio u završnici
494

Dudić nakon Borca: Primili smo pogodak jer se ne valjamo i ne odugovlačimo

F. Z.
Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši mostarskog Veleža slavili su danas na domaćem terenu u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca rezultatom 2:1.
Gledali smo fantastičnu završnicu utakmice u kojoj je prvo Borac došao do izjednačenja u 88. minuti preko Zakarića, da bi u 92. Fajić sjajnim pogotkom ipak donio pobjedu domaćim.

Trener Veleža Feđa Dudić rekao je nakon utakmice kako je njegova ekipa primila pogodak zbog toga što ne opstruiše igru u završnici kada ima prednost na svojoj strani.

"Primili smo pogodak zato što želimo da igramo, zato što se ne valjamo i zato što ne odugovlačimo. Zbog toga smo primili gol, ali kada si hrabar nagrada dođe, a nama je došla u 90. minuti. Zaista bi bila tragedija da nismo pobijedili Borac danas. Pohvalio bih i suđenje, danas je bilo vrhunsko. Želio bih pohvaliti navijače za odličnu podršku, oni su ostavili nacionalizam i politiku izvan stadiona. Moram pohvaliti i organizatora utakmice zbog toga što na poluvremenu nismo slušali pjesme koje nisu za stadiona", rekao je nakon utakmice Dudić.

Velež je ovom pobjedom došao do sedmog mjesta na tabeli sa 32 osvojena boda, jednim više od Širokog Brijega koji večeras dočekuje Zrinjski.