22. kolo PLBiH
1.3k

Drama u Mostaru: Velež pogotkom u posljednjoj minuti slavio protiv Borca

F. Z.
FK Velež - FK Borac (Foto: G. Š./Klix.ba)
FK Velež - FK Borac (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši mostarskog Veleža dočekali su danas u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu banjalučki Borac, a susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Prvu priliku na susretu imali su domaći, a nakon centaršuta Brandaa glavom je pokušao Fajić, ali je šutirao pored gola gostiju. U devetoj minuti susreta pokušao je Čivić, ali je Kukrika odlično zaustavio njegov pokušaj.

Borac je zaprijetio sredinom prvog poluvremena preko Mirića i Jovanovića, ali nogometaši gostiju nisu bili precizni. Potom je na drugoj strani prijetio Vehabović, ali se rezultat nije promijenio. Ostalo je nakon prvih 45 minuta na stadionu Rođeni 0:0.

Prvu veliku priliku u nastavku susreta Velež je pretvorio u pogodak. Obren Cvijanović je ušao u igru i u prvom kontaktu s loptom iskoristio smušenost odbrane ekipe iz Banje Luke te doveo Rođene u vodstvo u 65. minuti susreta.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je Borac, ali je odličan udarac Zakarića zaustavio Bobić. Zakarić je izjednačenje Borcu ipak donio u 88. minuti susreta. Ovaj put došlo je do nesporazuma između Bobića i Maneva, a Zakarić je to iskoristio i postigao pogodak za izjednačenje.

Velež je do pobjede došao u 92. minuti susreta. Čivić je asistirao, a Fajić postigao pogodak za pobjedu Veleža.

Tabela: