Bundesliga
2

Drugi vezani poraz Borussije Dortmund i Terzića za kraj sna o tituli prvaka

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Borussije M'gladbach pobijedila je imenjaka iz Dortmunda u susretu 18. kola njemačke Bundeslige rezultatom 4:2.

Domaći tim je puno bolje otvorio meč i već u drugoj minuti golom Neuhausa dolaze do vodstva, no sudija je nakon VAR intervencije poništio gol i dosudio faul, da bi Elvedi u 11. minuti nakon centaršuta iz slobodnog udarca ostao sam na drugoj stativi i glavom pogodio za 1:0.

Borussija iz Dortmunda se budi i u 22. minuti nakon sjajnog gola Haalanda dolazi do poravnanja, da bi nezaustavljivi Norvežanin u 28. minuti postigao gol za 2:1 i svom timu donio preokret.

Ipak, Elvedi drugim golom u 32. minuti vraća M'gladbach u igru, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 49. minuti domaći tim dolazi do drugog vodstva, strijelac je bio Bensebaini, da bi konačnih 4:2 postavio rezervista Thuram golom u 78. minuti.

Nakon ovog poraza, Borussija iz M'gladbacha je preskočila imenjaka iz Dortmunda na tabeli i trenutno su na četvrtoj poziciji sa 31 osvojenim bodom, dok je tim Edina Terzića na razočaravajućoj petoj poziciji sa 29 osvojenih bodova, 10 manje od Bayerna koji ima i utakmicu manju.

Nakon ovog poraza slobodno se može reći da je san Borussije Dortmund o borbo za titulu prvaka završen, a pitanje je i da li će Terzić nakon drugog uzastopnog poraza ostati na klupi ovo kluba.

Tabela: