Jedna osoba stradala
8

Druga strana turskog derbija: Diskusija se pretvorila u tučnjavu s tragičnim posljedicima

K. H.
Detalj s derbija između Galatasarayja i Fenerbahčea (Foto: EPA-EFE)
Detalj s derbija između Galatasarayja i Fenerbahčea (Foto: EPA-EFE)
Mediji u Turskoj objavili su da je nakon velikog derbija između Galatasarayja i Fenerbahčea došlo do sukoba navijača u kafiću, a epilog svega je tragično ubistvo jednog mladića.

Meč između Galate i Fenera završen je bez pogodaka, odnosno bez pobjednika, a kada se činilo da će sve u vezi velikog turskog derbija proći bez ikakvih problema, nepotreban i pomalo nejasan sukob desio se u jednom kafiću, a na kraju je imao tragične posljedice.

Prema pisanju medija u Turskoj, sukob se desio nakon utakmice kada su navijači u jednom kafiću diskutovali u samoj igri i rezultatu, no diskusija je veoma kratko trajala i pretvorila se u tučnjavu, a kulminacija svega bilo je potezanje hladnog oružja.

Tako je osoba inicijala L.T. iz vatrenog oružja s dva hica ranila osobu R.P., nakon čega je R.P. izvadio nož i ubodom prvo ranio, a zatim usmrtio L.T. koji nije preživio ovo teško ranjavanje hladnim oružjem.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i policija koja je privela nekoliko osoba, a više detalja o samom događaju i mogućim uzrocima svakako će biti poznato u narednim danima. Nogomet je, nažalost, ostao u drugom planu.