Pred velikim izazovom
5

FOTO / Drogba stigao u Kinu, dočekalo ga 300 navijača

Totalsport
Drogba po dolasku u Kinu (Foto: AFP)
Drogba po dolasku u Kinu (Foto: AFP)
Didier Drogba stigao je u subotu u Kinu koja bi mu iduće dvije i pol godine trebala biti novi dom. Donedavni napadač evropskog prvaka Chelseaja potpisao je, podsjećamo, ugovor sa Shanghai Shenhuom.

Drogbu je na aerodromu u Šangaju dočekalo oko 300 navijača, a u prvom razgovoru s lokalnim novinarima 34-godišnji je nogometaš ponovio da novac nije motiv njegovog dolaska u Kinu.

"U Shanghai Shenhuu sam odlučio doći zbog vlasnika kluba Zhua Juna. Za mene je ovo veliki izazov. Naravno da bi mi bilo lakše da sam ostao u Evropi, ali odlučio sam se za Kinu, a novac pritom nije bio najvažnija stvar. Očekujem novi životni stil ovdje. Nadam se da Kini mogu pokazati dio svoje kulture i isto tako preuzeti dio kineske kulture", poručila je novopridošla zvijezda.

Brojni najvijači pozdravili nogometnu zvijezdu (Foto: AFP)
Brojni najvijači pozdravili nogometnu zvijezdu (Foto: AFP)
U klubu ga je dočekao bivši saigrač iz Chelseaja Nicolas Anelka oko kojeg su se, međutim, pojavile glasine da bi uskoro mogao napustiti Kinu.

"Prije dolaska sam čitao vijesti i čuo neke glasine o tome, ali prije komentiranja moram se upoznati sa situacijom. Anelka me je čekao i sada kada sam ovdje, mislim da neće otići", dodao je Drogba.