Zadovoljan u kineskom klubu
2

Drogba poručio: Ne vraćam se u Evropu

Totalsport
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Mnogo se ovog ljeta pričalo o mogućem brzom povratku Didiera Drogbe, sjajnog nogometaša iz Obale Bjelokosti, u neki od evropskih klubova.

Podsjetimo, Drogba je nakon osvajanja Lige prvaka s Chelseajeom (pogodak u finalu protiv Bayerna, kao i pogodak pri posljednjem izvedenom penalu), otišao u kinesku avanturu. Potpisao je ugovor s Shangai Shenhuom, a priču o povratku je postakla i negativna finansijska situacija tog kineskog kluba.

Nakon što su opipavali puls kineskog kluba u potjeru za Drogbom su krenuli mnogo. Pisalo se dosta o interesu Juventusa, mnogi premierligaši su također bili spremni izdvojiti novce za ovog 34-godišnjaka, a kao posljednji interesant se spominjao Arsenal.

Ali, u razgovoru za BBC ove sedmice Drogba je negirao povratak, te je direktno poentirao:

"Stvarno ne pomišljam na povratak u Evropu. Nisam u Kinu došao samo zato da bi nakon nekoliko mjeseci svemu tome okrenuo leđa", rekao je Drogba i dodao:

"U najmanju ruku ću u Kini ostati još dvije i po godine, odnosno, do kraja ugovora koji je valjan. Nemam nikakvog razloga odlaziti odavde", ponovio je Bjelokoščanin.