Želi trenirati u Londonu
5

Drogba blizu povratka u Premierligu

Totalsport
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Dojučerašnji napadač Chelseaja Didier Drogba svratio je u utorak u London i posjetio svoje bivše saigrače u londonskom klubu.

Bjelokošćanski nogometni reprezentativac, aktualni član Shanghai Shenue, želio bi trenirati s "bluesima" ukoliko se njegova reprezentacija kvalificira za Afrički kup nacija, piše Daily Mail.

Naime, kako sezona u kineskom prvenstvu završava u novembru, a 34-godišnji napadač želi ostati u vrhunskoj kondiciji za kotinentalnu smotru u Južnoafričkoj Republici, lako bi se mogao priključiti starom jatu.

Nakon što je ekipi Roberta di Mattea pomogao da osvoji Ligu prvaka u msju Drogba je napustio redove Chelseaja, ali je ostao vrlo blizak s igračima, kao i menadžerom. Također, postoje indikacije iz Kine da bi mecena Shanghai Shenue Zhu Jun mogao prestati financirati klub, što bi zasigurno značilo rasprodaju zvijezda na čelu s Drogbom i Nicolasom Anelkom.

Iako je Drogba jučer u Londonu bio tek u prolazu, budući da je putovao u Obalu Bjelokosti na kvalifikacijski ogled za Afrički kup protiv Senegala i presjedao na avion, sljedeći bi se put mogao u engleskoj prijestolnici dulje zadržati i slijediti primjere Davida Beckhama, odnosno Thierryja Henryja, koji su u vrijeme pauze u MLS ligi formu održavali trenirajući s premierligaškim klubovima (Tottenhamom i Arsenalom).