Premiership
0

Drogba spasio Chelsea na otvaranju sezone

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nova sezona Premiershipa započela je pobjedom Chelseaja na Stamford Bridgeu protiv Hulla s 2-1. Junak Chelseajeve pobjede bio je dvostruki strijelac Didier Drogba...

Chelsea, kojeg od ove sezone vodi novi trener Carlo Ancelotti, do pobjede je prema prikazanoj igri i prilikama stigao sasvim zasluženo, iako su gosti bili vrlo blizu osvajanju jednog boda. No, uništio ih je bjelokošćanski napadač ''plavih'' Didier drogba, koji je pobjednički gol na utakmici zabio u 90. minuti, sasvim iskosa s lijeve strane. Iz pozicije koja je sugerirala centaršut, Drogba je potkopao loptu i lobom matirao gostujućeg golmana Myhilla.

Chelsea je tako ipak uspio okruniti veliku premoć na terenu. Zapucali su domaćini čak 33 puta na gol suparnika, 10 puta u okvir... No, dugo su Chelseajevi navijači strijepili za pobjedu.

Gosti su poveli u 28. minuti nakon dugačke akcije. Boateng je zapucao na gol, a lopta se od Essienovog koljena odbila ravno do Hunta kojem nije bilo teško postići pogodak. Domaćin je izjednačio u 37. minuti, kada je strijelac iz slobodnog udarca bio Drogba. Drugo poluvrijeme donijelo je silnu inicijativu domaćina, ali pogotka nije bilo sve do 90. minute, kada je Drogba svojim golom rasplamsao oduševljenje na Stamford Bridgeu.

Premiership, 1. kolo:

Chelsea – Hull 2-1 (Drogba 37, 90 / Hunt 28)