Premijer liga BiH
0

Drina u Zvorniku upisala tri boda protiv Budućnosti

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U posljednjoj utakmici 16. kola bh. Premijer lige, Drina je u Zvorniku upisala sva tri boda protiv Budućnosti iz Banovića. Strijelci za domaće su bili Nikola Lazarević i Igor Ležajić.

Utakmica između Drine i Budućnosti je trebala biti odigrana još u subotu, ali to nije bilo moguće zbog izuzetno lošeg terena. Teren na Gradskom stadionu je i danas bio pokriven snijegom, ali je utakmica ipak odigrana.

Prvu priliku na utakmici je u 5. minuti imao Danijel Ćulum, koji je zaprijetio golmanu gostiju Murisu Husiću. Nakon boljeg otvaranja utakmice, Drina je došla u prednost u 12. minuti golom Nikole Lazarevića. Igrači Budućnosti su nakon primljenog gola pokušali uzvratiti domaćoj ekipi, te su zaigrali nešto otvorenije.

Igrači Drine su to iskoristili u 25. minuti preko Igora Ležajića, koji je izašao sam pred golmana Husića. Husić mu je odbranio prvi pokušaj, ali je napadač Drine iz drugog pokušaja ipak postigao pogodak. Miloš Galin je u 45. minuti pogodio mrežu gostiju, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. To je bilo sve što su gledatelji mogli vidjeti u prvom poluvremenu.

U nastavku su domaći imali blagu inicijativu i stvorili nekoliko izglednih prilika. Najbliži golu je ponovo bio Galin koji je u 60. minuti susreta pogodio stativu. Nakon njega je ozbiljnu priliku imao i Jasmin Jaranović, koji je bio neprecizan. Do kraja sustreta se igralo većinom na sredini terena. Drina je slavila rezultatom 2:0

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Drina - Budućnost 2:0