Nogomet
0

Maletić donio pobjedu Borcu protiv Drine

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U 17. kolu Premijer lige ekipa banjalučkog Borca je savladala Drinu iz Zvornika. Utakmica je počela u 14 sati, pola sata ranije u odnosu na ostalih pet susreta današnjag programa. Banjalučani su slavili rezultatom 1:0. Strijelac je bio Darko Maletić.

Prva utakmica današnjeg programa takmičenja u Premijer ligi je bila ona između Borca i Drine. Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko dobrih šansi na obje strane. Domaći su bili nešto konkretniji, ali su i gosti pokazali da se neće lako predati. Najbolju priliku za Borac je imao Veljović iz jedanaesterca u 40. minuti, ali je njegov udarac odbranio golman gostiju Maksimović. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvrijeme je donijelo nove prilike domaćih. Propisno su se ispromašivali Veljović i Međedović. Borac je poveo u 62. minuti preko Maletića. Nakon postignutog gola, domaći su pametnom igrom uspjeli sačuvati stečenu prednost, a uz to i zaprijetiti golmanu gostiju Maksimoviću, koji je najzaslužniji što Borac nije utakmicu završio ubjedljivijom pobjedom.

Premijer liga, 17. kolo:

Borac 1:0 Drina, (Maletić 62.)