Nogomet
8

Drina i Vitez žele prve bodove, a Velež prvu pobjedu, Čelik gostuje na Piroti

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice 4. kola BHT Premijer lige igraju se u subotu. Travnik će na Piroti odmjeriti snage sa Čelikom, a Veziri će pokušati doći do trijumfa. Ipak, tim sa Bilinog Polja nije izgubio utakmicu posljednjih nekoliko mjeseci i sve ukazuje na to da izabranike Almira Memića čeka težak zadatak.

Ipak, ono na čemu domaći temelje optimizam jeste činjenica da su protiv favorizovanog Sarajeva odigrali dobro i na kraju su nagrađeni pobjedom u posljednjoj minuti. Isti recept će na Piroti pokušati i protiv Zeničana.

S druge strane, u taboru Čelika vjeruju kako, uz pomoć navijača, mogu doći do željenog rezultata u komšiluku. Bez dvojbe, crveno-crni još od kraja prošle, ali i na početku ove sezone igraju sjajno i s razlogom optimistično gledaju na ovaj okršaj.

Veležu na megdan stiže Vitez. Rođeni u prva tri kola imaju isto toliko remija. Kako naglašavaju, dat će sve od sebe da osvoje kompletan plijen. Gosti nemaju nijedan bod i u sudaru sa Mostarcima će pokušati ostati neporaženi. Ekipu Viteza sa klupe će predvoditi novi strateg - Branko Karačić.

Za Mladost Doboj Kakanj nema puno filozofije u dvoboju sa neugodnim Radnikom iz Bijeljine. Trijumf se nameće kao imperativ. Novajlija u ligi još uvijek nije osjetio slast pobjede u elitnom razredu. Gosti iz Semberije zauzimaju visoko treće mjesto, naglašavaju kako će i u ovom meču igrati ofanzivno.

Posljednjeplasiranoj Drini na noge dolazi Rudar koji je stanovnik sredine tabele. Domaći nemaju pravo na kiks u ovom okršaju. Osvajanje tri boda bit će primarni cilj Drine. No, puno će se pitati i gosti iz Prijedora.

Parovi i satnica:

Travnik – Čelik 17:00 sati (prijenos na BHT1) Velež – Vitez 17:00 sati Mladost Doboj Kakanj – Radnik 17:00 sati Drina – Rudar 17:00 sati