Nogomet
1

Draxler prvi kandidat za Götzeovog nasljednika u Borussiji

Totalsport
Julian Draxler
Julian Draxler
Ovoljetni odlazak Marija Götzea u Bayern ostavit će čelnike Borussije Dortmund u prilično neugodnoj poziciji. U vlastitim redovima nemaju prave zamjene za 20-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, tako da će morati u kupovinu.

S 37 miliona eura koliko će dobiti od Bayerna, kao i zarade od Lige prvaka, Dortmunđanima se otvaraju razne mogućnosti, a prema pisanju Kickera, sportski direktor Michael Zorc je već sastavio popis kandidata za Götzeovog nasljednika. Na prvom je mjestu navodno talentirani 19-godišnji veznjak velikog rivala Schalkea - Julian Draxler.

Mladić iza sebe već ima četiri nastupa za njemačku reprezentaciju, a ove je sezone u Bundesligi postigao osam pogodaka i dva puta asistirao. Ugovor sa Schalkeom ga veže do 2016. godine, a Kicker piše da bi koštao oko 20 miliona eura.

U Borussiju su čak razmišljali i o vraćanju Shinjija Kagawe koji je prošlo ljeto napustio Dortmund i prešao u Manchester United. Iako u dresu Crvenih vragova, dijelom zbog povrede, nije skupio očekivani broj nastupa, Kicker piše da povratak u Dortmund ipak nije realan budući da je Sir Alex Ferguson veliki poštovatelj Japanca.

Još jedno ime koje se spominje je Belgijanac Kevin de Bruyne, vezni nogometaš Chelseaja koji ove sezone igra na posudbi u Werderu. U igri je i Korejaanac Heung-Min Son iz HSV-a, a Kicker spominje i 18-godišnjeg Leona Goretzku iz drugoligaša Bochuma. No, on bi ipak bio rješenje za budućnost, a ne trenutno pojačanje.