La Liga
74

Dramatična završnica u Madridu: Marcelo donio Realu izuzetno važnu pobjedu protiv Valencije

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Real pobijedili su u Madridu u okviru 35. kola La Lige ekipu Valencije rezultatom 2:1.

Iako su se Realove rezerve pokazale u odličnom svjetlu na gostovanju u La Coruni, trener Zinedine Zidane nije puno rizikovao u današnjem meču te je sve svoje raspoložive zvijezde poslao na teren od prve minute.

U prvom poluvremenu obje ekipe pružile su dobar nogomet i imale nekoliko velikih prilika. Izdvaja se šansa Valencije već u drugoj minuti kada je Mina pogodio stativu, a uzvratio je Cristiano Ronaldo sjajnim udarcem iz slobodnog udarca.

Trenutno najbolji igrač svijeta ipak je stigao do gola u 27. minuti. Carvajal je poslao dobru loptu u šesnaesterac, a tamo je čekao Ronaldo. Skočio je visoko i snažno postigao gol glavom za 1:0.

U nastavku su Kraljevi krenuli znatno ofanzivnije želeći što prije riješiti pitanje pobjednika, a najbliži golu bili su u 57. minuti kada je Alves odlično odbranio penal kojeg je izveo Ronaldo.

Kazna za veliki promašaj stigla je osam minuta prije kraja meča. Parejo je iz slobodnog udarca zakucao loptu u gol za veliko slavlje gostujućih navijača.

Ipak, pet minuta kasnije Real ponovo dolazi u vodstvo nakon sjajnog gola Marcela, koji postavlja konačnih 2:1.

Real je s novom pobjedom prestigao Barcelonu i ponovo preuzeo lidersku poziciju La Lige sa tri boda više od Katalonaca. Valencia je ostala na 12. poziciji.