Odlučujuće utakmice
22

Drama u grupi G: Leipzig i Lyon prošli u osminu finala, Zenit s razlogom tuguje

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipe Leipziga i Lyona osigurale su plasman u osminu finala Lige prvaka.
Lyon je na poluvremenu gubio rezultatom 2:0 od Leipziga. Za goste iz Njemačke su pogađali Forsberg i Werner, obojica s bijele tačke, a onda u nastavku su Lavovi zaigrali puno bolje i osigurali prolazak dalje.

Prvo je Aouar u 50. minuti prekrasno pogodio za 2:1, a onda Depay u 82. minuti donosi izjednačenje svom timu i prolazak u osminu finala.

Benfica je na svom terenu puno lakše od očekivanog savladala Zenit. U 47. minuti Cervi pogađa za 1:0, nakon čega je Santos u 56. minuti dobio crveni karton za goste iz Rusije, što je bio i ključni trenutak meča, a onda u 58. minuti Pizzi s bijele tačke postiže drugi gol i tako donosi sigurnu prednost svom timu.

Do kraja je Benfica postigla još jedan pogodak nakon što je Azmoun postigao autogol.

Iz ove grupe prolazak u osminu finala osigurale su ekipe Leipziga i Lyona, dok će Benfica nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi. Zenit je, iako je u jednom trenutku imao drugo mjesto, završio takmičenje u Evropi.

<iframe id="sofa-standings-embed-1468-23766" width="100%" height="297px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1468/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>