Kup Italije
31

Drama u finišu meča Kupa Italije: Inter u 95. minuti izbjegao poraz od Juventusa

K. H.
Foto: Inter/Twitter
Nogometaši Intera u 95. minuti izbjegli su poraz od Juventusa u prvom meču polufinala Kupa Italije i to nakon što su golom iz penala došli do remija i rezultata 1:1.

Juventus je nešto bolje otvorio meč i već u 4. minuti imao šansu da dođe u vodstvo, ali Di Maria je šutirao pored gola, a u prvom poluvremenu još izdvajamo i situaciju kada su gostujući igrači tražili penal u 35. minuti, no ni nakon VAR reakcije nije bilo najstrožije kazne.

Imao je Inter odličnu šansu da dođe do pogotka u 64. minuti, ali je tada udarac Mkhitaryan otišao pored gola, a onda u finišu meča vidjeli smo pravu dramu.

Prvo je Juventus u vodstvo došao golom Cuadrada u 83. minuti, a kada se činilo da će Inter doživjeti treći uzastopni poraz i da u četvrtom uzastopnom meču neće postići gol, sviran je penal nakon što je Bremer igrao rukom.

Loptu je namjestio Lukaku, a onda je golmana poslao u jednu, loptu u drugu stranu za konačnih 1:1.

Nakon toga, Lukaku je provocirao navijače Juventusa, koji su ga vrijeđali tokom izvođenja penala, pa je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Naš Edin Džeko meč je počeo u prvoj postavi, a na terenu je proveo 69. minuti i bio je vrlo aktivan u igri gostujućeg tima, no nije uspio zabilježili ništa konkretno. Umjesto njega na teren je ušao upravo Lukaku. Uzvratni meč igra se 26. aprila na stadionu Intera.

Rezultat i strijelci:

Juventus - Inter 1:1 (Cuadrado 83' - Lukaku 90+5')