Sa priprema u Sloveniji
1

Dragan Jović stvara borbenu i motiviranu ekipu

Piše: E. Isanović
Nogometaši Sarajeva nalaze se već nekoliko dana na pripremama u slovenačkom Pohorju. Rade u odličnim uslovima. Igrači Bordo tima potvrdili su nam kako su smještaj, hrana, ali i tereni na izuzetnom nivou.

Izabranici Dragana Jovića do sada su odigrali dvije prijateljske utakmice. U prvoj su poraženi od Maribora rezultatom 6:3, dok su u petak savladali gruzijskog osvajača kupa FC Dila Gori sa 3:1.

Stručni štab bio je zadovoljan pristupom, igrom i rezultatom okršaja sa Gruzijcima. Za ponedjeljak je planirana kontrolna utakmica sa jednim ukrajinskim timom. Prvi šef struke Bordo tima polako stvara borbenu i motiviranu ekipu koja će biti spremna da odgovori visokim zahtjevima.

Igrači koševskog tima potvrdili su nam da je atmosfera u ekipi izvanredna. Svi na treningu i utakmicama rade do krajnih granica svojih mogućnosti kako bi izborili mjestu u udarnoj postavi.

U subotu je Pohorjem prošetao i hrvatski pjevač Mišo Kovač i srdačno se pozdravio sa Ivanom Sesarom kojeg poznaje još iz Zagreba, iz vremena kada je aktuelni veznjak Sarajeva nosio dres Dinama. Zaželio je timu sa Koševa mnogo sreće u predstojećim evropskim utakmicama.

Pogledajte fotogaleriju.