Nogomet
0

Dragan Jović: Protiv Borca bez kalkulacija

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Sarajeva u posljednjem, 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Koševu dočekuju banjalučki Borac.

U Sarajevu očekuju pobjedu, koja bi im osigurala nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Sarajevo trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli sa bodom zaostatka za trećeplasiranim Borcem, ali i dva boda više od petoplasiranog gradskog rivala Olimpica.

Ekipi Dragana Jovića u srijedu će tako biti dovoljan i remi da zadrže četvrtu poziciju, s obzirom da imaju bolji omjer u međusobnim susretima s Olimpicom. No, tim s Koševa neće kalkulirati i najavljuje napadačku igra od početka susreta.

"Za sutrašnju utakmicu nema kalkulacija. Sebe smo doveli u nezgodan položaj time što nismo pobijedili tri posljednje utakmice. U utakmici protiv Borca moramo ostvariti pobjedu i nadam se da ćemo to uraditi. Igrači su svjestni važnosti utakmice. Vjerujem da ćemo pokazati bolji pristup i rezultat nego što je bio slučaj u Gradačcu. Borac je osigurao Europu i ne očekujemo laku utakmicu. Međutim, uz dobar pristup nadam se pobjedi", izjavio je Jović.

U ekipu se vraćaju Belošević, Husejinović i Sesar, a zbog kartona utakmicu propuštaju Torlak i Čomor.

Prvotimac Sarajeva Dilaver Zrnanović kazao je da je poraz od Zvijezde poremetio atmosferu u ekipi, ali da je siguran da će svi grači dati maksimum da bi sutra došli do trijumfa.

"Očito da izostanak Husejinovića, Sesara i Beloševića protiv Zvijezde nismo mogli kompenzirati. Vjeruje da će sutra izgledati sasvim drugačije. S njima naša igra izgleda bolje i nadamo se pobjedi", kazao je Zrnanović.

Posljednja utakmica u takmičarskoj sezoni 2011./12. na rasporedu je u srijedu u 17 sati na stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Cijene ulaznica za ovu utakmicu su pet KM za sjever te osam KM za istok i zapad.