Nogomet
2

Dragan Džajić: Ključni igrači Srbije su zakazali u najvažnijim utakmicama

Piše: O. T.
Legendarno krilo Crvene zvezde i jedan od najboljih fudbalera u historiji srbijanskog fudbala Dragan Džajić trenutno boravi u Sarajevu gdje prisustvuje četvrtom Međunarodnom sportskom simpoziju "Simposar".
Dragan Džajić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Dragan Džajić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Na pitanje koliko već dugo nije bio u Sarajevu, Džajićev odgovor je bio: "Otprilike 27 ili 28 godina. Poznajem mnogo igrača sa prostora Bosne i Hercegovine i iz Sarajeva, jer sam ovdje igrao mnogo puta. Imam dosta dobrih prijatelja i puno njih sam već vidio za ovo kratko vrijeme provedeno u Sarajevu. Očekujem da ću vidjeti još njih prije nego sutra odem za Beograd".

Džajić je za naš portal govorio o neuspjehu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Euro 2016. On smatra da su ključni igrači igrali ispod očekivanog nivoa i da je to jedan od razloga zašto će Srbija ove kvalifikacije željeti da što prije zaboravi.

"Naravno da su očekivanja bila daleko veća, jer Srbija ima dobre igrače, dobru reprezentaciju. Međutim, nekako je sve krenulo traljavo od početka, a onda je poslije došla kazna oduzimanja bodova i slaba forma ključnih igrača, onih koji su trebali biti nosioci reprezentacije. Oni su zakazali kada je to bilo najvažnije. Tako smo došli u ovu situaciju. U svakom slučaju, veliki neuspjeh", kazao je bivši predsjednik Crvene zvezde kojeg navijači ovog kluba ponovo žele vidjeti na toj funkciji.

Reprezentaciju Srbija je u posljednjih pet godina promijenila šest trenera i nekako se stječe dojam da nije lako sjediti na selektorskoj klupi Orlova o čemu je govorio i Džajić.

"Sudbina svih trenera je da budu smijenjeni nakon loših rezultata. Takav je slučaj i sa reprezentacijom Srbije. Naravno da nisam za to da se trener smijeni nakon jedne ili dvije utakmice ako ne bude odgovarajući rezultat. Treba se dobro razmisliti prije nego što neko dođe na čelo reprezentacije i naravno da sam za to da mu se pruži podrška", istakao je Džajić.