Bivši selektor Italije
4

Donadoni: Volim Prandellijeve ideje, možemo dobiti Špance

Totalsport
Roberto Donadoni (Foto: AFP)
Roberto Donadoni (Foto: AFP)
Roberto Donadoni (48 godina), trenutno trener nogometaša Parme, kao selektor Italije nije uspio odvesti Azzurre na prošlom Euru u Austriji i Švicarskoj, ali će držati fige aktualnom šefu Cesareu Prandelliju.

Italija je pod vodstvom Donadonija na zadnjem Euru ispala u četvrtfinalu od kasnijih prvaka Španaca. Bilo je 0-0, a u izvođenju penala su Španci bili bolji s 4-2.

"U toj utakmici Španija baš i nije bila toliko bolja od Italije. Sve ostalo se svodi na priču šta bi bilo kad bi bilo", kaže Donadoni, te nastavlja...

"Španija je danas jednako jaka kao i prije četiri godine, ali su još odgovorniji. Svejedno, možemo ih dobiti. Prijateljska utakmica u kojoj smo pobijedili Špance 2-1 u augustu prošle godine pokazala je da se Španija muči ako ih napadnete. Možemo pobijediti Xavija, Iniestu i društvo ako ih napadnemo! Bolje da igramo s njima odmah na početku".

Donadoni je na kraju priznao da mu se dopada rad aktuelnog selektora Cesarea Prandellija.

"Sviđaju mi se Prandellijeve ideje nogometa. Dok sam bio selektor imao sam u planu sličan projekt, ali nisam imao dovoljno vremena završiti ga".