Francuska
0

Domenech pristao na milion eura odštete

Totalsport
Raymond Domenech
Raymond Domenech
Bivši nogometni selektor Francuske reprezentacije Raymond Domenech prihvatio je milion eura odštete nakon što je tužio Francuski nogometni savez zbog otpuštanja nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi prošle godine.

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet obznanio je da je postignut dogovor između saveza i Domenecha, te kako je taj slučaj sada gotov.

"Slučaj Domenech je i službeno završen", rekao je Le Graet.

Domenech je odveo Francusku do finala Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj, u kojem je njegova ekipa poražena od Italije. Ostatak njegove vladavine bila je velika greška s obzirom da su trikolori na idućem Evropskom 2008. i Svjetskom prvenstvu 2010. eliminirani već u grupi. Na posljednjem je Domenechova ekipa upisala tek jedan bod iz tri susreta pritom postignuvši samo jedan pogodak.

Posljednje Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi ostalo je zapamćeno i po štrajku francuskih igrača nakon što je Domenech iz kampa trikolora otjerao Nicolasa Anelku.

Nakon posljednje utakmice u grupi protiv Južne Afrike Domenech se odbio rukovati sa selektorom domaće ekipe, što je izazvalo lavinu kritika francuskog saveza, ali i javnosti.