{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blanc ispitan u "slučaju rasnih kvota"

T
9.5.2011. u 21:17
0
2
Blanc ispitan u "slučaju rasnih kvota"
0
Blanc ispitan u "slučaju rasnih kvota"
Laurent Blanc (Foto: AP)
Selektor francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc ispitan je od strane Istražnog povjerenstva koje je formirao Francuski nogometni savez (FFF), a sve u vezi slučaja "rasnih kvota".
Blanc nije bio spreman za izjave za javnost nakon davanja iskaza, te je rekao da to neće činiti sve dok ne budu poznati rezultati same istrage . Iz FFF-a su zakazali press-konferenciju za utorak u 12.30 sati na kojoj bi trebali biti iznijeti prvi rezultati istrage.

Podsjećamo, cijeli slučaj "rasnih kvota" izbio je u javnost nakon što je internetska stranica Mediapart.fr otkrila je da u budućnosti Francuski nogometni savez namjerava ograničiti broj djece useljeničkih roditelja, što se prvenstveno tiče tamnoputih i sjevernih, arapskih Afrikanaca, na 30% posto u ukupnom broju reprezentativaca u najmlađim francuskim selekcijama, počevši od U13-reprezentacije. U cijelom slučaju "rasnih kvota" spominje se i ime aktuelnog francuskog selektora.

Sam Blanc negirao je optužbe za rasizam, a čini se da ima i podršku francuske javnosti budući je u nedavno provedenoj anketi tek 7 ispitanika izrazilo mišljenje da treba podnijeti ostavku na dužnost selektora "tricolora".

 

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: