Liga prvaka, grupa D
0

Domaćini Chelsea i Porto ubilježili pobjede

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U dvjema utakmicama 3. kola nogometne Lige prvaka odigranima u skupini D obje domaće momčadi upisale su tri boda. Chelsea je s 4-0 svladao madridski Atletico, dok je Porto bio bolji od nikozijskog APOEL-a 2-1...

Londonska je momčad stopostotna i nakon treće utakmice. Nakon pobjeda protiv Porta (1-0) i APOEL-a (1-0) svoju su najuvjerljiviju ostvarili protiv španjolske momčadi koja nije pronašla put mreži na Stamford Bridgeu.

Zato su u tom smjeru na suparničkoj strani raskoš pokazali domaći igrači koji su poveli preko Salomona Kaloua u lijepoj akciji koju je s lijeve strane otvorio Frank Lampard produživši loptu prema Coleu, koji ju prizemno gura u srce šesnaesterca odakle 24-godišnji bjelokošćanski napadač pogađa u 41. minuti.

Isti je igrač postigao i drugi pogodak na utakmici i to u sedmoj minuti njena nastavka nakon što je Lampard iz kornera pogodio točno na njegovu glavu.

Nakon što je sudjelovao kod prva dva pogotka Lampard se sam pobrinuo za povećanje vodstva. Njegov udarac po tlu nakon proigravanja s Essienom iz 69. minute smjestio se uz samu desnu stativu Sergija Asenje.

Za posljednji se pogodak na utakmici, u prvoj minuti sudačkog produžetka utakmice, pobrinuo Perea skrenuvši slobodan udarac u vlastitu mrežu.

Dodajmo da je Chelseajev Brazilac Deco odigrao svoju stotu utakmicu u Ligi prvaka.

Porto je došao do druge pobjede svladavši APOEL 2-1 i to nakon što su od 22. minute autogolom Alvara Pereire imali rezultatski manjak. Prvo je u 33. Hulk iskoristio situaciju nakon što je Falcao presjekao jednu loptu, da bi u u 48. pogodio s bijele točke (igranje rukom Elije) za pobjedu svoje momčadi.

Porto je od 75. minute zbog isključenja Gonzaleza igrao s igračem manje.

Liga prvaka, grupa D, 3. kolo:

Chelsea - Atletico 4-0 (Kalou 41, 52, Lampard 69, Perea 90+1 - ag)

Porto - APOEL 2-1 (Hulk 33, 48 - 11m / Pereira 22 - ag)

Tabela:

  1. Chelsea 3 3 0 0 6-0 9

2.  Porto 3 2 0 1 4-2 6

3.  Atletico 3 0 1 2 2-3 1

  1. APOEL 3 0 1 2 0-5 1