Jose Mourinho
0

"Dolazak na San Siro je kao povratak kući"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
U srijedu će nogometaši Milana i madridskog Reala na San Siru odigrati utakmicu 4. kola grupe G Lige prvaka. Tu utakmicu daleko komotnije dočekuje Real.

Naime, u tri dosadašnje utakmice ove grupe Real je upisao tri pobjede, a pobijedio je i prije dvije sedmice Milan na svom stadionu s 2-0, ranim pogocima Özila i Cristiana Ronalda. Milan, pak, ima četiri boda nakon tri utakmice.

Također, u srijedu će prvi put, nakon odlaska iz Intera, travu San Sira zgaziti noga Josea Mourinha, trenera koji je tokom ljeta došao u Real.

"Bilo bi mnogo ljepše da igramo u grupi protiv Intera. Prvenstveno da, kao što nudi ova prilika, pozdravim predivne navijače kluba. I da se još jednom vidimo", rekao je Mourinho i nastavio: "Dolazim na San Siro opet i osjećam se stvarno kao da se vraćam kući. Dvije godine sam proveo u Interu i bile su to stvarno dvije lijepe, posebne godine."

Podsjetimo da je Mourinho dva puta bio prvak Italije, a prošle je sezone osvojio naslov prvaka Evrope. Osvojio je Inter s njim i domaći Kup.

Postoji jedan podatak koji mora plašiti navijače i igrače Milana. Naime, Jose Mourinho protiv tog kluba zadnjih godina ima osam pobjeda u - osam utakmica!