Jermaine Defoe
0

"Dokazali smo se sebi i navijačima"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jermaine Defoe, strijelac jedinog gola na utakmici 3. kola grupe C SP-a u Južnoj Africi između Engleske i Slovenije (1-0 pobjeda Engleske), očekivano je ponio epitet igrača utakmice na FIFA-inoj internetskoj stranici.

Zabio je Defoe u 23. minuti s ruba peterca nakon proigravanja Jamesa Milnera, a nakon utakmice komentirao je da on i njegovi saigrači usprkos neuvjerljivim igrama i rezultatima u prva dva kola, nisu gubili nadu u pozitivan ishod:

"Vjera je uvijek bila tu. Znali smo da će nam biti teško, ali zadržali smo rasploženje ekipe na nivou. Pobijedili smo utakmicu i to je najvažnije. Bila je to utakmica koju smo morali pobijediti i svi dečki u svlačionici bili su “nabrijani”. Osjećali smo pritisak na terenu, ali postizanje ranog gola bilo je briljantno za nas."

Na kraju je Defoe zahvalio navijačima na podršci i opisao kako se osjeća zbog postizanja tako važnog gola za svoju reprezentaciju.

"Imali smo sjajnu podršku i oduševljen sam zbog naših navijača. Protiv Slovenije dokazali smo se sami sebi i navijačima, koji su bili malo razočarani nakon utakmice s Alžirom (0-0). Što se tiče gola, nemam riječi. To je nešto o čemu svaki igrač sanja."