Nakon pobjede 4-0
0

Capello hvalio Defoea, Rooneyja i Harta

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AP)
Fabio Capello (Foto: AP)
Fabio Capello, selektor engleske nogometne reprezentacije, bio je zadovoljan s prezentacijom njegove selekcije u uvjerljivoj pobjedi 4-0 na Wembleyju protiv Bugarske u prvom kvalifikacijskom nastupu za Euro 2012. godine, a naročito je pohvalio trojicu svojih igrača.

Tottenhamov napadač Jermain Defoe zabio je tri gola, u strijelce se upisao i Adam Johnson iz Manchester Cityja, a Wayne Rooney sudjelovao je, baš kao i Defoe, u akcijama kod sva četiri pogotka ''tri lava'', a u tri navrata je bio asistent za gol.

"Defoe je za nas uvijek bio vrlo važan igrač. Može zabiti gol i lijevom i desnom nogom. Njegova predstava bila je stvarno jako, jako dobra, a kretanje bez lopte fantastično", veli Capello nakon pobjede u prvoj takmičarskoj utakmici nakon velikog podbačaja na Mundijalu u Južnoj Africi, od kojeg se Engleska oprostila već u osmini finala porazom 4-1 od Njemačke.

"Rooneyja sam postavio na drugačiju poziciju od uobičajene. Razgovarao sam prije utakmice s njim o tome, a on je odigrao jako dobro. Rooney mora stajati ispred dvojice srednjih veznih igrača i s te pozicije ići prema naprijed. Odigrao je vrlo kvalitetnu utakmicu", zadovoljan je Capello, baš kao i dionicom 23-godišnjeg golmana Joea Harta.

"Imao je dvije fantastične odbrane, bio je jako, jako dobar. To se od golmana Engleske i očekuje. Najvažnije je da smo pobjedili", zaključio je Capello.

Dakako, njegov kolega na klupi Bugarske Stanimir Stoilov u sasvim drugačijem raspoloženju iznosio je svoje dojmove novinarima...

"Ušli smo vrlo uplašeno u utakmicu, a taman kad smo počeli prijetiti engleskoj odbrani, primili smo drugi gol. To je bio prelomni trenutak dvoboja. Primili smo tri gola iz kontranapada, što dovoljno govori o našim slabostima. Nismo pokazali dovoljno taktičke discipline."

Potužio se Stoilov engleskim novinarima i da reprezentaciji jako nedostaje napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov, koji je odlučio više ne igrati za nacionalnu ekipu.

"To je njegova odluka i moramo je poštovati. Za nas je to veliki hendikep i nedostajat će nam u svakoj utakmici. S njime u sastavu bi vjerovatno i u ovoj utakmici bio drukčiji rezultat. No, i ovako smo imali svoje šanse. Nismo ih iskoristili, za razliku od Engleza koji svoje jesu", rekao je na kraju Stoilov.