Nogomet
0

Dodatni treninzi za grupu najtalentovanijih omladinaca FK Sarajevo

Klix.ba
U sklopu Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo od 9. oktobra formirana je selekcija od trenutno najboljih omladinaca iz svih takmičarskih selekcija, koji će dodatnim treninzima poboljšati svoje fudbalske kvalitete.

Formiranje grupe najtalentovanijih omladinaca FK Sarajevo je prvi korak ka formiranju Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koja se nameće kao dugoročno rješenje za rad sa mladim igrača u sklopu Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Sarajevo.

U dodatnoj selekciji se nalaze igrači u rasponu generacija od 1995. do 1999. godine, tim je fluidnog karaktera i polaznici Omladinskog pogona koji se ne nalaze u selekciji, svojim radom, zalaganjem i napretkom mogu ući u istu. Također, igrači koji se trenutno nalaze u selekciji, mogu biti vraćeni u svoje primarne selekcije u slučaju neprimjerenog ponašanja, nediscipline, te nezalaganja na treninzima.

"Sa trenerima pojedinih selekcija smo ocijenili da su ovi momci kvalitetni i da nam je potreban dodatan rad kako bi poboljšali njihove fudbalske sposobnosti. Trenutan broj polaznika dodatne selekcije nije finalan. Svi omladinci mogu doći u ovu selekciju svojim radom i trudom. Isto tako, trenutni polaznici mogu ispasti iz selekcije zbog njihovog neprimjerenog ponašanja, nediscipline, te nezalaganja. Treba istaći i pohvaliti ovaj potez Kluba, te davanje mogućnosti da dodatnim radom unaprijedimo kvalitete pojedinih mladih igrača našeg kluba", kazao je koordinator Omladinskog pogona FK Sarajevo, Almir Hurtić.

"U narednom periodu planirano je uspostavljanje dodatne selekcije koja će biti sastavljena od petnaest veoma talentovanih dječaka iz čitave Bosne i Hercegovine. Naša dodatna selekcija sinoć je odradila prvi trening. Gledajući programski, fokus je stavljen isključivo na razvoj individualnih, tehničkih, taktičkih i kondicionih kvaliteta momaka.", rekao je sportski direktor FK Sarajevo, Abdulah Ibraković.

Sa polaznicima dodatne selekcije Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo rade Almir Hurtić, Dženan Uščuplić, trener golmana Ibro Hodžić, kondicioni trener Almir Seferović, te psiholog Ismir Omeragić.

Vrijedno je istaći da će ovi mladi momci imati iste uslove za trening kao i naši prvotimci, kako bi njihov razvoj bio dodatno podstaknut.